Sponsorlu Bağlantılar
PAMUK GİBİ DELİK POĞAÇA
1.5 sb ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu ( soda ) (oda ısısında olsun )
2 yumurta ( beyazları hamurun içine, sarilari dışına )
1. 5 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığından bir tık fazla tuz
1 adet yaş maya (42 gr )
8 su bardağı undan sonrasını azar azar ekleyin. .9 su bardağına yakındı. .
Ortası için : Beyaz peynir ve kaşar rendesi dilimleri
Hazırlanışı
Sütü ısıtalım karıştırma kabına alalım . oda ısısında sodayı da koyalım. Sıvıyağı, şekeri tuzu koyup, yumurta beyazlarıni da ekleyip cirpici ile hepsini karıştıralım. İçine mayayı atıp eritelim. Yavaş yavaş un ilavesiyle çırpmaya devam edelim. 8 bardaktan fazla kullandım. Hamur cirpilmaz bir hâl alınca masaya un serpip üstüne hamuru atalım ve sert bir zeminde az az un ilavesiyle ele çok az yapışan yumuşak bir hamur yapalım. Özellikle de soğuk kış günlerinde ise ben hamuru tencereye koyup önceden ısıtıp kapattığım fırına kaldiriyorum ve 1 saate yakın zamanda kabarip mayası geliyor. .Bu süre sonunda elimi yumuşak margarinle yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarliyorum ve tepsiye öyle diziyorum 😊. .tepsiyi doldurup üstünü örtüp 15 – 20 dk kadar tepside bekletiyorum 😊👉hamuru tencerede fırında mayalandirdıgim için cikardigimda bile sıcakti hamur 😯😉. .üstü kapalı disarda beklettiğimiz tepsiyi 15 dk sonunda yumurta sarısını sürelim. Ortalarına önce bir parça beyaz peynir sonra da üstlerine kaşar küp dilimleri koyalım. Susam vs..serpelim ve poğaçalarımız hazır 😉 yeterince dinlediği için fırını önceden ısıtalım ve ılık fırına verip 25 – 30 dk kadar 180 derecede pişirelim 😊pamuktan daha pamuk lezzetli poğaçalarımız hazır 😉 afiyetler olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments