Sponsorlu Bağlantılar
PAMUK TOMBİK POGACAM
1.5 sb ılığın bir tık üstünde süt
1 sb ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1. 5 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığından bir tık fazla tuz
2 yumurta ( beyazları hamurun içine, sarilari hamurun üstüne )
2 küçük paket instant kuru maya
8. 5 su bardağı un
İçi için : Beyaz peynir ve kaşar rendesi karışık kullandım
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yağı, şekeri, tuzu, yumurta beyazlarıni alıp iyice karıştıralım ve ılık suyu koyalım. Sonra ısıttığımız sütü koyup hepsini karıştıralım. İçindeki şeker, tuz erisin 😉 ..şimdi 2 su bardağı un koyup üstüne instant kuru mayaları boşaltalım ve karıştıralım. Tekrar tekrar un ilavesiyle ele çok az yapışan yumuşak bir hamur yapalım. 👉👉.8 su bardağı undan sonrasını kontrollü az az koyun. .çok unla da poğaça sert olur. .sizi rahatsız etmeyecek şekilde azıcık elinize yapisirken bırakın 😉
Ağzını kapatıp üstünü örtü vs ile kapatip sıcak bir ortamda dinlendirelim.(kışın 2 - 3 saat ) hava sıcakken 1 saatte mayalaniyor. Aceleniz varsa diğer pogacalarda yaptığım gibi sıcak fırında tencereyle mayalandirabilirsiniz. .1 saatte bu şekilde mayalanir 👈👈
Elimi yumusak kati yagla yaglayip Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp azıcık genişletip peynirli harçtan koyup her iki tarafı kapatıp, tepsiye dizelim. Hepsi bitince tepsinin üstünü kapatalım ve 15 dk kadar oda ısısında bekletelim. Sonra da ustune yumurta sarilarini sürüp susam vs..serpelim ve cizikler atalım. 180 derecede ılık fırında 25 – 30 dk.kadar ustu kizarana kadar pişirelim. Mis gibi pogacamiz hazır 😉 afiyetler olsun 😊 👌'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments