Şekerpare - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Şekerpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ŞEKERPARE 
Malzemeler
250 gr margarin ( oda ısısında )tereyağ da olur. 
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne sürmek için ayrılır )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağına yakın un 
Şerbeti için:




3 sb su 
2.5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun. Şeker ve suyla şerbet hazırlanır, 10 dakika kaynatılıp limon suyu ekleyip kapatılır.
Oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, hindistan cevizi, irmik, pudra şekeri, yumurta (sarısının biri üzeri için ayrılır), kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyip ele yapışmayan güzel bir hamur yapılır. Hamurdan oval şekilde veya yuvarlak şekilde hamurlar yapıp üzerine yumurta sarısı ve yarim cay kasigi pekmezi karistirıp sürelim ve üstüne çatalla çizik atıyoruz. Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika kadar pişirilir. (üstü kızarana kadar) Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti tatlının her yerine gelecek şekilde gezdirilir. Hemen çekmeye başlayacaktır. Üstüne bir şey kapatmaya da gerek yok. Afiyet olsun😊hamideaygan75'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments