Sponsorlu Bağlantılar
PATATESLI RULO POĞAÇA
1 su bardagi ılık süt
1 su bardagi ılık su
1 su bardagindan iki parmak eksik sivi yağ
2 adet yumurta(birinin sarisi uzeri için)
1 adet yas maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Ic malzemesi
5-6 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 yemek kasigi salca
Maydanoz
Tuz karabiber pul biber nane
Hamuru icin mayayi sekeri ılık su ve sutu bir kaba alip bes dk mayanin kabarmasi icin bekliyoruz.daha sonra diger malzemelri ekleyip iyice karıştırıyoruz.daha sonra unu yavas yavas ilave edip yoguryoruz.yumusak kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz üstünu kapatip mayalanmasi icin bırakıyoruz.Ic malzemesi icin patatesleri haslayip eziyoruz.bir tavaya siviyagi koyup ince kıyılmış soganlari kavuruyoruz salcayida ekleyip biraz kavurduktan sonra ezdigimiz patatesleri koyup tuzunu maydanozunu ve baharatlarini koyup karistiriyoruz ve sogumasi icin bırakıyoruz.Mayalanan hamurumuzu dört eşit parcaya bölüyoruz.Boldugumuz parcalardan birini alip yapismamasi icin bıraz unlayip merdane ile aciyoruz ve hamurun uzerini tamamen kapatacak sekilde patates harcimizdan koyup her yerine iyice yayiyoruz daha sonra rulo seklinde sarip uc parmak genisliginde kesiyoruz.kestigimiz yerleri uste gelecek sekilde firin tepsisine diziyoruz.uzerine yumurta sarisi sürüp önceden isittigimiz 180 derecede pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN
✔oldukca pofuduk bi pogaca oluyo.cok lezzetli ve buzluga atmak icinde cok uygun bi tarif.'na tesekkurler.
1 su bardagi ılık süt
1 su bardagi ılık su
1 su bardagindan iki parmak eksik sivi yağ
2 adet yumurta(birinin sarisi uzeri için)
1 adet yas maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Ic malzemesi
5-6 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 yemek kasigi salca
Maydanoz
Tuz karabiber pul biber nane
Hamuru icin mayayi sekeri ılık su ve sutu bir kaba alip bes dk mayanin kabarmasi icin bekliyoruz.daha sonra diger malzemelri ekleyip iyice karıştırıyoruz.daha sonra unu yavas yavas ilave edip yoguryoruz.yumusak kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz üstünu kapatip mayalanmasi icin bırakıyoruz.Ic malzemesi icin patatesleri haslayip eziyoruz.bir tavaya siviyagi koyup ince kıyılmış soganlari kavuruyoruz salcayida ekleyip biraz kavurduktan sonra ezdigimiz patatesleri koyup tuzunu maydanozunu ve baharatlarini koyup karistiriyoruz ve sogumasi icin bırakıyoruz.Mayalanan hamurumuzu dört eşit parcaya bölüyoruz.Boldugumuz parcalardan birini alip yapismamasi icin bıraz unlayip merdane ile aciyoruz ve hamurun uzerini tamamen kapatacak sekilde patates harcimizdan koyup her yerine iyice yayiyoruz daha sonra rulo seklinde sarip uc parmak genisliginde kesiyoruz.kestigimiz yerleri uste gelecek sekilde firin tepsisine diziyoruz.uzerine yumurta sarisi sürüp önceden isittigimiz 180 derecede pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN
✔oldukca pofuduk bi pogaca oluyo.cok lezzetli ve buzluga atmak icinde cok uygun bi tarif.'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments