PRATİK PATATES MANTISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Şubat 2019 Pazar

PRATİK PATATES MANTISI

Sponsorlu Bağlantılar






Sponsorlu Bağlantılar
PRATİK PATATES MANTISI 
Malzemeler
2 adet büyük boy patates
Tuz, 
karabiber
Su

KIYMALI HARÇ İÇİN 
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz, karabiber

YOĞURT SOSU İÇİN 
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

ÜZERİ İÇİN 
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

HAZIRLANIŞI 
Küp küp doğradığınız patatesleri, tuzlu suda haşlayın. Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için, küp küp doğranmış soğanı sıvıyağla soteleyin. Kıymayı ilave edip , pişene kadar kavurduktan sonra, tuzunu karabiberini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Haşlanan patateslerin suyunu süzdürüp, servis tabağına aktarın. Üzerine karabiber serpiştirip, soğumasını bekleyin.Sarımsak ve tuzla lezzetlendirdiğiniz sarımsaklı yoğurdu üzerine yayın. Üzerine kıymalı harcı yayıp, kızdırdığınız tereyağı ve pul biberi gezdirerek servis edin. AFİYETLER OLSUN yelizin_tatli_mutfagi'na tesekkurler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments