Sakızlı Kadayıflı Muhallebi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Şubat 2019 Çarşamba

Sakızlı Kadayıflı Muhallebi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





SAKIZLI KADAYIFLI MUHALLEBI
🍧2 su bardağı süt
🍧1 su bardağından bir parmak eksik seker
🍧1 su bardağından bir parmak eksik soguk su
🍧3 yemek kaşığı un
🍧1 yemek kaşığı nişasta
🍧1 yemek kaşığı tereyağı
🍧1paket vanilya
🍧2 adet falim sakiz (mavi paket)
Üzeri için
🍧250 gr kadayıf
🍧1dolu yemek kaşığı tereyagi
Ilk önce kadayıfi küçük küçük doğrayıp tereyağı ile sürekli karıştırarak kavuruyoruz.birakirsaniz hemen yanabilir.iyice renk alınca altını kapatip soğumaya bırakıyoruz(Hazır kavrulmuş kadayıf da kullanabilirsiniz). Muhallebi icin Unu tereyağı ile kavuruyoruz ardından sütü ilave edip nişastayi koyup cirpna teli ile iyice karistiriyoruz topaklanmamasi için Mikser kullanabilirsiniz.ardindan vanilyalı ekliyoruz ve kaynayana kadar karistiriyoruz.en son sakız ve şekeri ilave edip karıştırıp ocak dan alıyoruz.ve soğuk suyu ilave edip iyice muhallebi ye yedirene kadar karistiriyoruz.servis edeceğiniz kaplara alıp soğumaya bırakıyoruz. Soguyunca üzerine kavurdugumuz kadayifdan koyup servis edebilirsiniz. 
AFİYET OLSUNmutfaginuru'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments