Sütlü,Vişneli Zebra Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Şubat 2019 Çarşamba

Sütlü,Vişneli Zebra Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar







SÜTLÜ ZEBRA TATLI 👑........
Kırmızı kısmı için ; 
3 su bardağı vişne suyu (MEYVE SUYU )
Yarım su bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un 
1,5 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası ( mısırda olur)
............ BEYAZ KISMI İÇİN.............
3 su bardağı süt 
Yarım su bardağı şeker 
2 tepeleme yemek kaşığı un 
1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
2 AYRI KÜÇÜK TENCERE TEZGAHA ALINIR. BİRİNE BEYAZ MUHALLEBİ MALZEMELERİ VANİLYA HARİÇ ,SIRASI İLE KONULUP İYİCE ÇIRPILIR. DİĞERİNE KIRMIZI MALZEME LİSTESİ SIRASI İLE KONULUP ÇIRPILIR. AYNI ANDA OCAĞA KONULUP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. 3-4 DK KAYNAMALARI YETERLİDİR. OCAKTAN ALMADAN BEYAZ OLANA VANİLYA EKLENİR KARIŞTIRILIR (Kıvamı akışkan sulu şekilde oluyor muhallebi kadar kıvamlı olmuyor donduktan sonra olması gereken kıvama gelecek) KULLANACAĞIMIZ SERAMİK YADA SİLİKON KÜÇÜK KAPLARIMIZ SUDA ISLATILMIŞ OLMALI. ( BEN İKİ AYRI KÜÇÜK SÜRAHİYE AKTARDIM MUHALLEBİLERİ DİLEYEN KAŞIK İLEDE TENCEREDEN KULLANABİLİR) İLK ÖNCE KIRMIZI DAHA SONRA BEYAZ OLACAK ŞEKİLDE KALIBIN TAM ORTASINA SIRASI İLE AZAR AZAR DÖKÜLÜR ILIYINCA BUZDOLABINA KALDIRILIR. 6 SAAT SONRA KALIPLARDAN ÇIKARIP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.tugba_gamzeli_melek'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments