Porsiyonluk Yoğurt Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Şubat 2019 Çarşamba

Porsiyonluk Yoğurt Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Porsiyonluk Yoğurt Tatlısı
1,5 su bardağı katı olmayan ılık yoğurt (210 ml bardakla)
1 çay bardağı şeker (120 ml)
3 adet ılık yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
1,5 su bardağından bir parmak az un
1,5 su bardağından bir parmak eksik irmik
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
5 adet orta boy çanak
........ŞERBETİ İÇİN........
3 su bardağı şeker 
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
EN ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLANIR 3-4 DK MALZEME BİRLİKTE KAYNATILIP SOĞUMAYA BIRAKILIR. DAHA SONRA; 
Yumurta ve şeker mikserle 5 dk beyazlaşana dek çırpılır.
Üzerine yoğurt ve sıvı yağ eklenip azcık daha çırpılır. Vanilya un ve kabartma tozu da elenerek ilave edilip mikserin düşük ayarında 6-7 saniye çırpılıp üzerine irmikte eklenip spatula yardımı ile aşağıdan yukarıya hamur güzelce karıştırılarak işlem tamamlanır.
Yağlanmış çanaklara ağzından 1 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe ile hamur paylaştırılır.( HAMUR KIVAMI KEK HAMURUNDAN DAHA YOĞUN OLUYOR) FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİP TEPSİYE BİRAZ SOĞUK SU DÖKÜLÜR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175° FIRINDA ALTTAN İKİNCİ RAFTA 30 dk PİŞİRİLİP SONRA ORTA RAFA ÇIKARILIR 180° de ÜZERLERİ GÜZELCE KIZARANA DEK PİŞİRİLİP FIRINDAN ALIR ALMAZ SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR. ŞERBETİ 25 SANİYE İÇİNDE ÇEKER ÜZERİNE TEKRAR KEPÇE İLE ŞERBET BİTENE DEK ARALIKLI OLARAK ÇEKTİKÇE PAY EDİLİR. İYİCE SOĞUYUNCA SERVİSE HAZIRDIR.tugba_gamzeli_melek'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments