Tahinli Çörek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Şubat 2019 Cuma

Tahinli Çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





TAHİNLİ ÇÖREK 
50 gr erimiş tereyağı
1 Su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( akları içine sarıları üzeri için)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için ;
1 su bardağı tahin
4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için ;
Yumurta sarısı ve ceviz
Yoğurma kabına ılık süt şeker ve mayayı koyup mayayı eritin üzerine kalan malzemeleri ekleyip azar azar un ilave ederek Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan bir parça alıp merdane ile açın üzerine tahinli karışımı sürüp rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu bir kenra indirip dinlendirin, birkaç tane yaptıktan sonra ilk yaptığınızı alıp biraz uzatıp kendi etrafında sarıp uç kısmını altına koyun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve ceviz serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. .elifin.mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments