Balkabaklı Lokum - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Şubat 2019 Cuma

Balkabaklı Lokum

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





BALKABAKLI LOKUM 
2 ince dilim balkabağı
1 su bardağı şeker
2 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için ;
Yeteri kadar hindistan cevizi
1 paket orman meyveli krem şanti
( isterseniz çikolatalı veya sade krem şanti)
Balkabağını dilimleyip tencereye koyun, üzerine şekeri serpip sulanması için bir gece dinlendirin. Daha sonra ocağa pişmeye bırakın. Pişen kabağı fazla suyunu dökün iyice soğuduktan sonra içerisine tarçın ceviz ve ufalanmış petibör bisküviyi koyup iyice karıştırın ve buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin dinlendikçe toparla olacaktır, eğer çok yumuşaksa biraz daha bisküvi katabilirsiniz ama çok koyup kurutmayın. Dinlenmiş olan harcı Ceviz büyüklüğünde elinize alın biraz yuvarlayıp Hindistan cevizine bulayın ve tepsiye yerleştirin. Serçe parmağınızla tam ortasına küçük bir delik açın Krem şantiyi paketinin üzerindeki ölçüye göre hazırlayın. Sıkma torbasına koyup üzerine sıkın ve buzdolabına Kaldırıp bir saat dinlendirin daha sonra servis yapın dinlendikçe daha da lezzetli ve güzel olur şimdiden afiyet olsun .elifin.mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments