Sponsorlu Bağlantılar
ZEYTINYAGLI ENGINAR DOLMASI
🍋6 adet enginar (çanak seklinde)
🍋1 adet orta boy patates
🍋2 adet ortaboy havuç
🍋1 şu bardağı bezelye
🍋1 adet kuru soğan
🍋yarim limon
🍋Zeytinyağı ve tuz
Enginarlarimizi çanak şeklinde temizliyoruz ve kararmamasi için limonlu suya koyuyoruz. yada bu şekilde de satılıyor.ben önce çok az enginar hasliyorum.
havuc ve patatesi kup kup dogruyoruz.sira ile havuç patates ve bezelyeleri hasliyoruz.(birliktede haslayabilirsiniz o zaman önce havucu koyup biraz kaynadiktan sonra Patatesi en son da bezelye yi koyabilirsiniz).
Bir tava ya zeytinyagini koyup yemeklik dogradigimiz soğanı alıp biraz yumusayana kadar kavuruyoruz sonra haslanan sebzeleri ekleyip karıştırıp 3-4 dk sonra ocaktan alıyoruz.
Enginarlarimizi tencereye alıp harcimizi üzerlerine yerlestiriyoruz.ve bir su bardağı sicak su koyup zeytin yagida ekleyip yarım limon sıkıp tuzunu da koyup enginarlar pişen e kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments