Sponsorlu Bağlantılar
UNLU CITIR BÖREK
3 adet yufka
Iç malzemesi için
5 adet patates
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
(Ben biraz da kıyma kattim olmasada olur)
(Istege göre peynir maydanoz,ıspanak da konabilir)
Arasına sürmek için sos
1 çay bardağı süt
Yarim çay bardagi sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
Yarım paket kabartma tozu
Unlu harc
125 gr tereyağı
4 yemek kaşığı un
Ilk önce patatesleri soyup cigden rendeliyoruz ben kıyma kattığım için önce kiymayi kavurup sonra Patatesi koyup ikisini birlikte kavuruyoruz tuz ve karabiber koyup karistiriyoruz.ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Arasına sürmek için bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice cirpiyoruz.
Unlu harç için tereyağını eritip unu koyup çok az kavuruyoruz.
Yufkamizin birini açıp cirptigimiz sosu
Her yerine sürüyoruz.daha sonra unlu karisimdan sürüyoruz her yerine.ve Yufkamizin bir kenarini biraz içe doğru katlayip katladigimiz kisma patatesli harçtan koyuyoruz. Ve kenarlarini içe doğru alıp rulo yapıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.butun yufkalara ayni islemi yapip firin tepsisine alıp ayirdigimiz yumurta akını sürüp galeta unu serpiyoruz.susam yada çörek otu da olabilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede kizarana kadar pisiriyoruz. ✔Un koymamizin sebebi çok çıtır ve kiyir kiyir bir tat katıyor ve tereyaginin muhteşem kokusu harika oluyo.Ayrıca tereyağı olduğu için sıcak servis edilmeli mutlaka.
AFİYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments