Sponsorlu Bağlantılar
AVCI BÖREĞİ👈. 👉 MALZEMELER👈 ❤️ 4- 6 adet yufka. ❤️ 400- 500 gr kıyma. ❤️ 2 adet soğan. ❤️ 1 çay bardağı köftelik ince bulgur ❤️ yarım su bardağı kırılmış ceviz. ❤️ 1 tutam maydanoz. ❤️ Tuz, karabiber, pulbiber, tatlı toz biber ❤️ 3-4 yemek kaşığı sıvıya 👉 Aralara Sürmek İçin; ❤️ 1 su bardağı su ❤️ 1 su bardağı veya yarım su bardağı su 👉 ÜZERİ İÇİN👈 ❤️ 2 adet yumurta. ❤️ kararınca galeta unu. 👉 YAPILIŞI👈 Önce içini hazırlıyoruz. Tavaya kıymamızı ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Bu arada sıvıyağımızıda ilave edelim. Sıcak su ile ıslatmış şişmiş olan bulguru ve kırılmış cevizi, tuzu ve baharatları ekleyip 1-2 dk daha karıştıralım en son küçük doğranmış maydanozu ekleyelim soğumaya bırakalım. Daha sonra derin bir kaba su ve sıvıyağı karıştıralım. 1 yufkayı serip su ve yağ karışımı olan sostan yufkanın her tarafına sürelim. Üzerine 2. Yufkayı serelim tekrar karışımdan sürelim ve yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim geniş tarafa kıymalı içten koyalım ve yanlardan katlayarak siğara sarar gibi saralım. Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri uygulayalım. Daha sonra bir kaseye yumurtaları çırpalım. Elenmiş galeta ununu bir tabağa alalın. Hazırladığımız Avcı böreklerini öncelikle yumurtaya ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak servis yapın. ( eğer fırında pişirmek isterseniz yumurtanın içine biraz yağ ve su ekleyip aynen yapabilirsiniz ) lezzet olarak kızartma biraz daha lezzetli tercih sizin) afiyet olsun 'na tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments