Sponsorlu Bağlantılar
Havuçlu İrmikli Toplar👈
MALTEMELER:
🥕 3 su bardağı rendelenmiş havuç
🥕 1-1,5 su bardağı toz şeker(az tatlı severseniz şekeri azaltabilirsiniz)
🥕 2 su bardağı süt
🥕 1 su bardağı irmik
🥕 1 paket vanilya
🥕 10 adet petibör biskivi( isteğe bağlı olmayabilirde ben koydum)
ÜZERİ IÇİN; hindistan cevizi
👉YAPILIŞI: Önce havuçları temizleyip rendeliyoruz. Şeker ile birlikte rendelenmiş havuçları 10 dk kadar pişiriyoruz. İrmik ve sütü de ekleyip kısık ateşte karştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz altını kapatıp vanilyayı ve isteğe bağlı piskivi kırıntılar ekleyip soğumasnı bekliyoruz. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp toplar yapıyoruz. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alyoruz.Afiyet olsun❤ 'na tesekkurler.
MALTEMELER:
🥕 3 su bardağı rendelenmiş havuç
🥕 1-1,5 su bardağı toz şeker(az tatlı severseniz şekeri azaltabilirsiniz)
🥕 2 su bardağı süt
🥕 1 su bardağı irmik
🥕 1 paket vanilya
🥕 10 adet petibör biskivi( isteğe bağlı olmayabilirde ben koydum)
ÜZERİ IÇİN; hindistan cevizi
👉YAPILIŞI: Önce havuçları temizleyip rendeliyoruz. Şeker ile birlikte rendelenmiş havuçları 10 dk kadar pişiriyoruz. İrmik ve sütü de ekleyip kısık ateşte karştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz altını kapatıp vanilyayı ve isteğe bağlı piskivi kırıntılar ekleyip soğumasnı bekliyoruz. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp toplar yapıyoruz. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alyoruz.Afiyet olsun❤ 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments