Sponsorlu Bağlantılar
Muzlu Alman Pastası 👌 👉Malzemeler👈. 👉Keki İçin👈. 🎂 4 adet yumurta. 🎂 1 çay bardağı sıvı yağ. 🎂 1,5 çay bardağı şeker. 🎂 1 adet kabartma tozu. 🎂 1 adet vanilya. 🎂 3,5 -4 çay bardağı un. 🎂 3 yemek kaşığı sıcak su. 👉Muhallebesi için👈. 🎂 3 su bardağı süt. 🎂 6 yemek kaşığı şeker. 🎂 3 yemek kaşığı un. 🎂 1 yemek kaşığı nişasta. 🎂 1 yemek tereyağı. 🎂 1 adet yumurta. 🎂1 paket vanilya 👉 Üzeri için; 🍌 2 adet muz. 🍌 Pudra şekeri 🍋 limon suyu( muzları içine batırıp çıkarmak için muzlar kararmasın diye peçeteyle kurutup ondan sonra yerleştirin) 👉YAPILIŞI👈 Öncelikle kek hamurumuzu hazırlayalım. Yumurta, sıcak su ve şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz. Ardından sıvıyapı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sora elenmiş unu, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın yavaş yavaş karışıma ekliyoruz elimizle dikkatlice çırpıyoruz. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt seriyoruz. Karışımı kalıba dikkatlicene döküyoruz. Bir kaçkere tezgaha vuruyoruzki kabarcık olmasın. Isıtılmış fırında 170-180 derede 30 dk pişiriyoruz. Daha sonra muhallebisini hazırlamaya başlıyoruz. Tereyağı ve vanilya hariç bütün muhallabi malzemelerini tencereye alıyoruz devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyalı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz koyulaşıp kıvam alınca altını kapatıyoruz. Püf noktası muhallabiyi soğuyana kadar bilendir ile çırpıyoruz sakız gibi kremamız olacak. Kek pişip soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, ortadan ikiye bölüyoruz bu işlemi ister bıçak ister ip ile yapabilirsiniz. Daha sonra yarısını servis tabağına yerleştirip, kelepçeli kalıbı takıp önce krema üzerine dilimlenmiş muzları dizelim muzların üzerine tekrar muhallebiyi sürüyoruz. Kalan parçayı üzerine yerleştiriyoruz. Üzerine pudra şekeri ekleyip dilimleyip servis ediyoruz (not 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz) afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments