Ay Baklavası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Ay Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
AY BAKLAVASI 🍂🍂🍂
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz 
1.5 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu 
Un 
Bezeleri açmak için nişasta
500 gr ceviz içi
Üzeri için;
200 grm tereyağı veya margarin




1 su bardağı sıvıyağ 
Şerbeti:
3 subardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
☀☀☀☀
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurup, 2 saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde 7’şer beze yapıyoruz. Tabak büyüklüğünde nişasta ile açıp, aralarına nişasta serperek üst üste koyup, en son merdane ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Üzerine ceviz içi serpip, kenarlarını içe doğru 2 parmak kapatarak rulo yapıyoruz. Sonra büyük çay bardağı ağzı ile ay şeklinde kesip tepsiye diziyoruz. Üzerine eritilmiş yağı bolca gezdirip, 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatlımızın sıcaklığı biraz geçince üzerine kaynatıp ılıttığımız şerbeti döküyoruz, afiyet olsun! 🌸serapsultanmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments