Sponsorlu Bağlantılar
Biskrem Kurabiye
Malzemeler
Kullandığım bardak (170 ml)
100 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1, 5 türk kahvesi fincanı pudra
3 su bardağı + 2-3 yemek kaşığı un
Yeteri kadar nutella
Hazırlanışı
Bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yumurta, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak şekilde yoğrulur.
Hamurdan iri parçalar kopartılarak ortaları hafif çukurlaştırılır.
İçlerine birer çay kaşığı dolusu nutella koyulup, uçları birleştirilir ve avuç içinde hafif yuvarlanarak tepsiye dizilir.
Üzerlerine bir kaşık yardımıyla bastırılmadan çizikler atılır. Ortalarına fındık bastırılır.
Önceden ısıtılmış 175 derece alt-üst ayar fansız fırında 20-25 dakika fazla kızartılmadan pişirilir.
Altları hafif pembeleştiğinde fırından alabilirsiniz. Servis esnasında dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
Öneri : Eğer nutellayı eklediğinizde hamuru kapatmakta zorluk yaşarsanız, küçük parçalar halinde (her kurabiye için bir parça) pişirme kağıdının üzerine koyup buzdolabında sertleşene kadar bekletebilirsiniz.Böylelikle nutellaları hamurun ortasına koyduğunuzda daha rahat kapatabilirsiniz.Nutella sertleşmeden hamurları doldurmak benim için güç olmasa da, belki kimisi için zor olabilir 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments