Tam Kıvamında Şekerpare - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Tam Kıvamında Şekerpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Tam Kıvamında Şekerpare
Malzemeler
Hamur için;
250 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayırılacak)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (2, 5 su bardağından biraz fazla un kullandım)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
Ayırılmış olan 1 yumurta sarısı (Dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
Fındık, ceviz, badem (hangisi arzu edilirse)
Kullandığım bardak ölçüsü=200 ml
Hazırlanışı
Şerbeti için şeker ve su tencere alınıp kaynamaya bırakılır. Kaynadığı anda ocak orta ateşe alınıp içerisine limon suyu ilave edilir. Yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.
Şerbet ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler alınır ve karıştırılır. En son yavaş un ilavesi ve kabartma tozu ile birlikte orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Pişirilecek tepsiye dizilir. Ortalarına fındık, ceviz, badem v. S hafif bastırılarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derece (alt-üst) fırın ayarında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
(Benim fırınımda bu süre 30 dakika sürdü. Bu süre fırından fırına değişebilir kontrollü olun)
Fırından çıkarılan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş olan şerbet gezdirilir. Şekerpareler şerbetini çekip soğuduklarında servis edilmeye hazırdır👌👌
Afiyet olsun 🌷🌷semirayinlezzetgemisi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments