Sponsorlu Bağlantılar
Bülbül Konağı
Malzemeleri
1 paket tereyağı(250 gram)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yogurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 kase ceviz içi veya antep fıstığı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Bülbül Konağı Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Önce şerbetini hazırlayıp soğutuyoruz.
Hamuru için erimiş tereyağını , yoğurdu, sirkeyi, sıvı yağını, vanilyayı ve yumurtanın sarısını (beyazını arası için kullanacağız) bir kaba ekliyoruz.
Sonra un ve kabartma tozunu yumuşak hamur elde edene kadar ekliyoruz.
Hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz.
İlk parçayı merdane yardımıyla açıyoruz yarım parmak kalınlığında.
Sonra bu hamurdan bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
Ayırdığımız ikinci parça hamuru da aynı şekilde açıp ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar kesiyoruz.
İkinci parçadan kestiğimiz yuvarlakların ortasını küçük bir şişe kapağıyla kesiyoruz.
Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırıyoruz.
Son olarak ortasına birer ceviz veya antep fıstığı içi yerleştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ve yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine hazırladığımız soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments