Etli Ekmek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Etli Ekmek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Etli Ekmek
Hamuru için:
4 su bardağı un 
1 paket instant maya 11 gr.
ılık su (yaklaşık 1,5 su bardağı)
Üzeri için:400 gram
dana kuşbaşı (oldukça ince çekilmiş)
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşil biber
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı 
Yaş mayayı biraz ılık suda eritin ve unu ekleyin. Kıvamına göre su ekleyin.
Hamur, ekmek hamuru kıvamında olacak (ne sert, ne yumuşak) güzelce yoğurduğumuz hamurumuzu 30-40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Küçük küçük kesilmis soğan, domates, biberi ve etimizi de ekleyip yoğuralım sıvı yağı ve baharatlarınıda ekleyip iyice karıştırın (harcı yumuşak olacak, köfte gibi değil).
Hamuru beze haline getirip ince uzun bir şekilde acın isterseniz de resimdeki gibi sonra harcımızı yayıp 
220 derecede fırında altları kızarana kadar pişirin.
Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.en son erittiğimiz tereyağını etli ekmeğimizin kenarlarını ve üzerine sürün 👌
Afıyet şifa olsun!!!!!!hatayliyimutfaktayim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments