Bülbül Yuvası & Dolanger Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Mart 2019 Cuma

Bülbül Yuvası & Dolanger Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






BÜLBÜL YUVASI & DOLANGER TATLISI
Malzemeler:
1sb sut
1sb su 1sb sıvı yağ
2yumurta
2 ymk k.sirke
1 çk ucuyla tuz
aldiğı kadar un
Yapılışı






bütün malzemeleri kariştirıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamuru kuçuk bezelere böldükden sonra ıslak bezle örtulur yaklasık yarim saat dinlendirilir açabildiğımız kadar büyük açıyoruz açtıgımız yufkalari bulbul yuvası yapacaksak 4de dolangel yapcaksak 2ye bölüyoruz resimdeki gibi cevizini serpiştirip oklavayla büzüyoruz istediğimiz şekilde yapabiliriz kendi üüretkenliginize bağlı brazda yaptıgımız bulbul yuvasını tepsiye dizip sıvı yag dökuyoruz ılık firina atiyoruz arzuya gore penbeleşince alıyoruz...
Şurubu
1firin tepsisi için
4sb şeker
5sb su 5.6damla limon suyu 
yaklaşık yarim saat kaynatılır paş parmağınıza damlatarak anlarsınız elinizi biraz ısıracak kadar sıcak olacak şekilde hafif ılık tatlıya döküyoruz tatlı soguduktan sonra üzerini kapatıp dolaba atıyoruz..afiyet olsun...
Fatoşun Mutfağı'na tesekkurler.







Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments