Sponsorlu Bağlantılar
BÜLBÜL YUVASI & DOLANGER TATLISI
Malzemeler:
1sb sut
1sb su 1sb sıvı yağ
2yumurta
2 ymk k.sirke
1 çk ucuyla tuz
aldiğı kadar un
Yapılışı
Malzemeler:
1sb sut
1sb su 1sb sıvı yağ
2yumurta
2 ymk k.sirke
1 çk ucuyla tuz
aldiğı kadar un
Yapılışı
bütün malzemeleri kariştirıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamuru kuçuk bezelere böldükden sonra ıslak bezle örtulur yaklasık yarim saat dinlendirilir açabildiğımız kadar büyük açıyoruz açtıgımız yufkalari bulbul yuvası yapacaksak 4de dolangel yapcaksak 2ye bölüyoruz resimdeki gibi cevizini serpiştirip oklavayla büzüyoruz istediğimiz şekilde yapabiliriz kendi üüretkenliginize bağlı brazda yaptıgımız bulbul yuvasını tepsiye dizip sıvı yag dökuyoruz ılık firina atiyoruz arzuya gore penbeleşince alıyoruz...
Şurubu
1firin tepsisi için
4sb şeker
5sb su 5.6damla limon suyu
yaklaşık yarim saat kaynatılır paş parmağınıza damlatarak anlarsınız elinizi biraz ısıracak kadar sıcak olacak şekilde hafif ılık tatlıya döküyoruz tatlı soguduktan sonra üzerini kapatıp dolaba atıyoruz..afiyet olsun...
Fatoşun Mutfağı'na tesekkurler.Şurubu
1firin tepsisi için
4sb şeker
5sb su 5.6damla limon suyu
yaklaşık yarim saat kaynatılır paş parmağınıza damlatarak anlarsınız elinizi biraz ısıracak kadar sıcak olacak şekilde hafif ılık tatlıya döküyoruz tatlı soguduktan sonra üzerini kapatıp dolaba atıyoruz..afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments