Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMELER
Pandispanya için
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı elenmiş un
KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
2 türk kahvesi fincanı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 poşet kremşanti
ÜZERİNE
Öğütülmüş bol ceviz
YAPILIŞI
Kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın sıvıyağı ve sütü ilave etikten sonra çırpmaya devam edin bir süre daha çırptıktan sonra un kabartma tozu ve tarçını ekleyip tekrardan çırpın.Son olarak havuç rendesi ve öğütülmüş cevizi ilave edip spatula yardımıyla malzemeyi biraz daha karıştırp yağlanmış ve hafif unlanmış kelepçeli bir kek kalıbına boşaltın hava kabarcıklarını çıkmasını sağlamak için birkaç kez tezgaha vururalım ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına sürelim.Kekimiz fırında pişerken biz kremamızı hazırlayalım bunun için kremşanti hariç krema malzememizin hepsini bir tencerede topaklanmaması için tel çırpıcıyla iyce karıştırıp ocakta istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim.Pişen kremamızı ocaktan alıp, iyce soğutuyoruz daha sonra içine bir poşet toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.Kekin pişip pişmedigini anlamak için kürdanla tes ediyoruz kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir pişen keki fırından alalım iyice soğutuktan sonra ortadan ikiye keselim. Pandispanyanın yarısını yine lalıbın içine alalıyoruz ve kremanın yarısını boşaltıp, spatulayla tüm yüzeye yayıyoruz kremanın üzerine biraz daha öğütülmüş ceviz serpip, kekin diger yarısını kremanın üzerine kapatıyoruz ve kalan kremadan yanlarını sürmak için bir miktar ayırdıktan sonra kalan kremayı pandispanyanın üzerini sıvayıp, üzerine tekrar ceviz serpiyoruz pastamız artık hazır bir gece dolapta bekletip ertesi gün kelepçeli kalıptan çıkartın kenarlarını ayırdığımız kremayla hafif sıvayıp, cevizle kaplayabilirsiniz Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments