Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Cheseecake
MALZEMELER;
500 gr labne peyniri
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
TABAN MALZEMELERİ;
2 PAKET yulaflı bisküvi
1 su bardağı fındık
125 gr tereyağı
ÜZERİ İÇİN;
1 Paket krema
2 paket sade çikolata (80 gr lık olandan)
YAPILIŞI;
Bisküvileri ve fındığı robottan geçirin.Erimiş tereyağı ile birlikte yoğurun.Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin.Hazırlanmış olan biskuvi karışımını kalıbın altına elinizle iyce bastırarak yerleştirin ve kremayı hazırlayana kadar buzluğa atın.
Cheesecake kremasının hazırlanışı
İlk önce yumurta şeker ve kremayı çırpın nişasta ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin diğer taraftan labneyi ayrı bir kapta bir tel çırpıcıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpıp, diğer karışıma ilave edelim .Çok sulandırmadan çıpmaya devam edelim birbiriyle özlelişnce çırpmayı bırakın.Bu kremayı buzluktan aldığımız kalıba aktaralım ve tezgaha birkaç kez hagifçe vurup, hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
Fırını ilk etapta 130 dereceye ayarlayın fırın tepsisine su koyup, fırının en alt bölümüne yerleştirin (Bu işlem kekinizin çatlamasını engeleyecek)
Fırın telini tam ortaya koyun keki ilk etapta 130 derecede yaklaşık 45 .50 dakika pişirin ardından fırını 160 dereceye getirin ve yaklaşık 30 dakika daha pişirin.Yanlar sabit ortası salanınca pişmş demektir.Fırının kapağını aralayın ve 40 dakika kadar öyle dursun bu arada üzeri için çikolata sosunu hazırlayın bunun için 1 paket kremayı ocağa aldığımız tencereye boşaltın krema kaynama noktasına gelince ocağı kapatın çikolataları içine kırıp, eriyene kadar karıştırın ve dolapta yaklaşık 1 saat bekletin .Sonra bu sosu soğuyan cheesecake üzerine döküp, yayın cheesecak buzdolabında en az 5 saat dursun (1 gece bekletirseniz çok daha güzel olacaktır ) Hazır olan cheesecake kelepçeli kalıptan çıkatıp servis edin 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments