Sponsorlu Bağlantılar
➰ÇITIR PİŞİ➰
4 su bardağı elenmiş un(kontrollü)
2 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
➖Kızartmak için➖
Sıvı yağ (2 su bardağı kadar)
.➖Hazırlanışı➖
Mayayı ılık su ile eritiyoruz..Diğer malzemelere ilave ederek yoğuruyoruz.Hamur ele yapışmayacak fakat çok da sert olmayacak hale geldiğinde üzerini bir örtü ile örterek 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz..Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp yağlı elimizle orta kalınlıkta dairesel açıp ortadan ikiye kesiyoruz. Kesmeyip yuvarlak da yapabilirsiniz. İki şekilde de denedim . Kestiklerim daha puf puf oldu..Kızgın yağda arkalı önlü pişirip yağını çekmesi çin peçete serili tabağa alıyoruz.Afiyet olsun☺️ 'ya tesekkurler.
4 su bardağı elenmiş un(kontrollü)
2 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
➖Kızartmak için➖
Sıvı yağ (2 su bardağı kadar)
.➖Hazırlanışı➖
Mayayı ılık su ile eritiyoruz..Diğer malzemelere ilave ederek yoğuruyoruz.Hamur ele yapışmayacak fakat çok da sert olmayacak hale geldiğinde üzerini bir örtü ile örterek 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz..Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp yağlı elimizle orta kalınlıkta dairesel açıp ortadan ikiye kesiyoruz. Kesmeyip yuvarlak da yapabilirsiniz. İki şekilde de denedim . Kestiklerim daha puf puf oldu..Kızgın yağda arkalı önlü pişirip yağını çekmesi çin peçete serili tabağa alıyoruz.Afiyet olsun☺️ 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments