Sponsorlu Bağlantılar
Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri
1 yumurta
125 gram tereyağı
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş toz fındık (ceviz de olur)
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-5 damla limon suyu
Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Şekli Şahane, Lezzeti Muhteşem bir Şerbetli Tatlı⚘⚘ 🙌🙌 Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
Ceviz byüklüğünde parçalar koparılır.
Bardakla 3-4 kere sırasıyla biraz bastırılarak deniz dalgası şekli verilir.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Tatlı fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbetle buluşturulur.
Dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edilir. 'a tesekkurler.
1 yumurta
125 gram tereyağı
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı çekilmiş toz fındık (ceviz de olur)
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-5 damla limon suyu
Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
Şekli Şahane, Lezzeti Muhteşem bir Şerbetli Tatlı⚘⚘ 🙌🙌 Tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
Ceviz byüklüğünde parçalar koparılır.
Bardakla 3-4 kere sırasıyla biraz bastırılarak deniz dalgası şekli verilir.
180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Tatlı fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbetle buluşturulur.
Dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edilir. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments