Porsiyonluk Pasta
Sponsorlu Bağlantılar
4 adet yumurta(oda sıcaklığında)1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
2 adet şekerli vanilya
Krema için :
2 paket krem santi
1 adet çiğ krema (200 ml)
1 çay bardağı süt
Kekleri ıslatmak için;
1 su bardağı soğuk süt ve
Kekleri kaplamak için;
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yumurta ve şekeri köpük köpük olup krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz 7 dk dan az çırpmayın ki şeker yumurtaya iyice karışsın, sonra yarım çay bardağı sıvı yağı ve ılık suyu karıştırıp otuz sn kadar daha mikserle çırpıyor bu aşamadan sonra mikseri kesinlikle bırakıyor karıştırma işine tahta bir kaşıkla devam ediyoruz. 1 su bardağı unun içerisine kakao kabartma tozu vanilini de ekleyerek havadan eleyerek yumurta karışımına dairesel hareketlerle karıştırarak ilave ediyoruz, hazır olan kek harcımızı hafif yağladığımız fırın kağıdı serilmiş büyük boy tepsiye döküyoruz. 180 derece de kekimizi çok kurutmadan 12 -15 dk gibi bir süre pişiriyoruz. (Fırını önceden ısıtmıyoruz ki sıcakta yüzü kabuk tutup kekin kabarma hacmini engellemesin) fırından çıkardığımız keki ilk sıcaklığı çıktıktan bir dk sonra altındaki kağıtla rulo yaparak kenarlarından şeker kağıdı gibi kıvırıp üzerine nemli bir bez örterek ılımasını bekliyoruz, ılık olan keki ortadan ikiye kesiyor kestiğimiz keki üçerli dikdörtgen parçalara bölüyor daha sonra altı parçayı ortadan ikiye bölerek on iki parça elde ediyoruz ve kestiğimiz her parçayı vakit kaybetmeden rulo yapıyoruz. Birleşme yerinin altında kalmasına dikkat ederek bu şekilde tamamen soğumasını bekliyoruz. Soğuyan keklere teker teker kremasını sürüyor ve rulo yapıyoruz ve yumurta fırçası yardımı ile rulo pastalarımızın her yerine süt sürerek ıslatıyoruz, ardından Hindistan cevizine bulayıp buzdolabında üç dört saat dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments