Evde Sushi Yapımı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Evde Sushi Yapımı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Evde Sushi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
•1 su bardağı pirinç
•1 su bardağı su
•3 adet nori yaprağı (Sushi yosunu)
•1/4 (çeyrek) adet avokado
•1 adet salatalık juleyen •50 ml pirinc sirkesi ben bir minik kahve fincanı kullandim
•somon baliği •Yarım yemek kaşığı şeker
•Yarım yemek kaşığı tuz
•servis icin soy sosu ve Wasabi (benim yoktu ben kullanmadım)
Evde Sushi Yapımı Tarifi Yapılışı
Pirinç ılık su ile yarım saat ıslatılır.
Daha sonra nişastası gidene kadar iyice yıkanır ve 1 bardak sıcak su ile yarım dk en küçük ocakta tam açık ateşte, sonra suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
Pirinç pişince bir karıştırılıp üzerine bir peçete kapatılıp 15 dk dinlendirilir.
Sonra cam bir kaba alınıp karıştırılarak iyice soğuması sağlanır.
Küçük bir cezvede 50 ml pirinç sirkesi, tuz ve şeker eriyene kadar ısıtılır, hemen pirinçlere eklenip 1-2 dk sürekli karıştırılarak homojen bir şekilde pirinçle karışması sağlanır ve ara ara karıştırılarak dinlendirilip soğutulur.Avokado, ve Salatalık ince ince (Jülyen) doğranır. Bir kaseye su doldurulup hazırda bekletilir.
Nori yaprağının parlak kısmı bize bakacak şekilde hasır bir servisin üzerine açılır.Soğuyan pirinç 3 parçaya ayrılır, her nori yaprağına pirinçin 1/3ü kaşıkla eklenir, parmak uçları su ile ıslatılarak pirinç yaprağın yer yerine eşit bir şekilde yayılır.Yaprağın bir tarafına avokado, h ve salatalıklar eklenir.
Üzerine somon eklenir, yavaş yavaş, hasır servis ile iyice sıkılarak rulo haline getirilir.
Bıçakla tercihe göre dilimlenir, yanında soya sosu ve wasabi ile servis edilir. Eger yosun yaparaği kullanmak istemezseniz resmi kaydırp bakın ben sadce pilavla sardimhatayliyimutfaktayim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments