Sponsorlu Bağlantılar
Fındıklı Lokum
2su bardak su(bardak ölçümüz 200ml)
1buçuk su bardak şeker
1su bardak nişasta
1adet orta boy limonun suyu
Yarım silme çay kaşık zerdeçal (isteğe bağlı)
25grm kadar tereyağı
1paket vanilya
Yarım su bardak fındık kırığı (isteğe bağlı bu ölçü artırılabilir )
Bulamak için Hindistan cevizi
Yapılışı
Tencereye nişasta ,şeker suyu ve limon suyu konur.
Devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirilir .
Zerdeçalı,vanilyayı ve tereyağını ekleyip 1dk daha karıştırarak pişirilip kapatılır.
Fındığını ekleyip iyice karıştırılır.
Küçük kare borcama döküp iyice spatula ile yayılır.
Dolapta 2-3 saat beklettikten sonra küçük dilimlerle kesilir.
Tabağa bolca Hindistan cevizi dökülür .
Kesilen parçalar Hindistan cevizine alt üst iyice bulayıp servis tabağına dizilir.
Lokumlarımız hazırdır ...... 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments