Haşhaşlı Revani - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Mart 2019 Çarşamba

Haşhaşlı Revani

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





HAŞHAŞLI REVANİ 🍃🌹
Malzemeler 🍃
3 yumurta 
1 subardağı yoğurt
1 su bardağında 2 parmak eksik sıvıyağ 
1 subardağı şeker
1 subardağı irmik 
1 subardağı mavihaşhaş 
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Şerbeti🍃
2 subardağı şeker 
3 subardağı su
4-5 damla limon 
Kreması 🍃
Kremşanti
Süt 
Yapılışı 🍃
İlk olarak şekeri ve suyu tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatıp limonunu ekliyoruz bir taşım daha kaynayınca ocaktan alıyoruz.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp yağ ve yoğurdu ekliyoruz. İrmik, haşhaş,un ,vanilya ve kabartma tozunuda ekleyip çok fazla karıştırmadan diktörtgen borcama yada orta boy tepsiyi yağlayıp içerisine döküyoruz 
180 drc fırında kekimizi pişiriyoruz kürdanla pişen kekimize delikler açıyoruz soğuyan şerbetimizi ılıyan kekimize döküyoruz ve çekmesi için bekliyoruz bu arada krem şantiyi üzerindeki tarifine göre hazırlıyoruz şerbetini çeken kekimizin üzerine sürüyoruz ve en az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun serapsultanmutfagi na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments