Ispanaklı Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Ispanaklı Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





ISPANAKLI BÖREK➰
6 adet yufka
1 kg ıspanak
2 adet soğan
1 küp beyaz peynir
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Baharat (karabiber,pulbiber)
➖Sosu için➖
2 yumurta akı (Sarılar üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda (Maden suyu)
➖Üze için➖
Susam 
Yumurta sarısı
〰️HAZIRLANIŞI〰️
Ispanaklar yıkandıktan sonra orta kalınlıkta kıyılır. Soğanlar yemeklik doğranır ve sıvıyağda yumuşayana kadar pişirilir. Salça eklenir ve kavrulur. Ardından kıyılan ıspanaklar eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra peynir, tuz ve baharatlar eklenir.
Sos için ;
Süt,sıvıyağ, yumurta akı, tuz ve maden suyu bir kabın içine alınarak çırpılır.1 adet yufka yağlanmış tepsiye alınarak kenarları sarkıtılır, ortasına sostan alınarak fırça ile her tarafı ıslatılır. İkinci yufka onu üzerine alınarak aynı işlem yapılır. İç harçtan eklenerek eşit şekilde her tarafına yayılır. Üçüncü yufka açılır ve soslanır. Dördüncü yufka da açılıp soslanır ve kalan harç eklenir. Beşinci ve altıcı yufkada soslandıktan sonra kalan sos son kata dökülür. Börek fırınlanmadan bıçak ile dilimlenir. Son olarak yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun♥️
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments