Sponsorlu Bağlantılar
MUHALLEBİLİ LİMON SOSLU KEK➰
➖Keki için➖
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı zerdeçal
3 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
➖Muhallebi için➖
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti +1 su bardağı süt
➖Limon sosu için➖
1 su bardağı limon suyu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
2,5 yemek kaşığı nişasta
NOT:40*27 dikdörtgen borcam kullandım
.〰️HAZIRLANIŞI〰️
Kek için; Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu hariç malzemelerin hepsi eklenip tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozu eklenerek son kez çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kek soğurken muhallebi hazırlanır.4 su bardağı süt,nişasta,şeker tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılır. Ocak kapatılıp vanilya eklenir ve son kez karıştırılırak soğuyan kekin üzerine dökülür. Muhallebi soğuyup sertleşince kremşanti hazırlanır. Kremşantive süt iyice çırpılır. Soğuyan muhallebinin üzerine eklenerek buzdolabına alınır ve sertleşinceye kadar dolapta bekletilir. Limon sosu malzemelerinin hepsi tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Son olarak soğuyan kremşantinin üzerine dökülür ve buzdolabında katılaşıncaya kadar dinlendirilir. Daha sonra dilimlenerek arzuya göre süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun♥️ 'ya tesekkurler.
➖Keki için➖
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı zerdeçal
3 adet limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
➖Muhallebi için➖
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti +1 su bardağı süt
➖Limon sosu için➖
1 su bardağı limon suyu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zerdeçal
2,5 yemek kaşığı nişasta
NOT:40*27 dikdörtgen borcam kullandım
.〰️HAZIRLANIŞI〰️
Kek için; Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Un ve kabartma tozu hariç malzemelerin hepsi eklenip tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozu eklenerek son kez çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kek soğurken muhallebi hazırlanır.4 su bardağı süt,nişasta,şeker tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılır. Ocak kapatılıp vanilya eklenir ve son kez karıştırılırak soğuyan kekin üzerine dökülür. Muhallebi soğuyup sertleşince kremşanti hazırlanır. Kremşantive süt iyice çırpılır. Soğuyan muhallebinin üzerine eklenerek buzdolabına alınır ve sertleşinceye kadar dolapta bekletilir. Limon sosu malzemelerinin hepsi tencereye alınır ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Son olarak soğuyan kremşantinin üzerine dökülür ve buzdolabında katılaşıncaya kadar dinlendirilir. Daha sonra dilimlenerek arzuya göre süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun♥️ 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments