Kalpli Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mart 2019 Salı

Kalpli Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Kalpli Tatlı
150grm oda sıcaklığında tereyağı..
Yarım çay bardağı sıvıyağ..
1adet yumurta..
3yemek kaşık şeker.
1çay bardak irmik..
Yarım p,kabartma tozu ve aldığı kadar azar azar un ekleyip yumuşacık hamur yapılır..
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp orta parmakdan biraz daha uzun çubuklar yapılır,iki ucu içe doğru kıvrılır,kalp şekli olacak..
Tabağa 3yk,irmik dökülür,tatlılar alt üst irmiğe bulanır,tepsiye dizilir..
İki uçlarına fındık yerleştirilir..
170d,kızarana dek pişirilir..
Şerbeti için..
3buçuk su bardak şeker..
4su bardak su,15-20dakika kadar kaynatılıp bir iki damla limon suyu koyup kapatılır..
Şerbetin altını kapattıktan 10dakika sonra fırın çıkan sıcak tatlının üzerine dökülür..
10dakika kadar bir tepsi örtülür ve alınır..
3-4saat sonra hazırdır.hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments