Kıbrıs Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Mart 2019 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KIBRIS TATLISI
MALZEMELER 
4 yumurta
3/4 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı galeta unu
1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
1 buçuk su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 buçuk paket kabartm tozu





KREMASI İÇİN :
5 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker 
1 paket vanilya 
1 paket krem şanti 
ŞERBETİ İÇİN :
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker 
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI :
Önce şerbetini hazırlayın.Bir tencereye suyu ve şekeri dökün kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatıp vanilyayı ekleyin soğuması için bir kenara alın.Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.Yağlanmış bir tepsiye ( ben
büyük boy yuvarlak bir borcam kullandım ) dökün.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekinizin üstü kızarana kadar pişirin.Kekiniz fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bir kenara alın.Kreması için kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin altını kapatın biraz ılındıktan sonra toz kremşantiyi ekleyin ve mikserle yaklaşık 5 dk çırpın.Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu muhallebiyi döküp üzerini düzeltin.Ardından üzerine bolca hindistan cevizi serpin sonra buzdolabında 2 3 saat bekletikten sonra servis edin Afiyet olsun morbostan'a tesekkurler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments