Sponsorlu Bağlantılar
PRENSES TATLISI TARİFİ
KEK İÇİN MALZEMELER :
5 adet yumurtanın beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
MUHALLEBİ İÇİN :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
5 yumurtanın sarısı
1 su bardağı nişasta
100 gr tereyağı
ÇİKOLATA SOSU İÇİN :
100 gr biter veya sütlü çikolata
Yarım litre süt
1 paket kakaolu puding
YAPILIŞI
Keki hazırlamak için 5 yumurtanın beyazı ve toz şekeri kar gibi olana kadar iyice çırpıyoruz.
Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip,yumurta beyazını fazla söndürmeden tekrar karıştırıyoruz.
Yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına bu karışımı boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 ° fırında pişiriyoruz.
Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye süt ve nişastayı alıp çırpıyoruz.
Sonra muhallebi için verilen tüm malzemeyi tencereye ilave ediyoruz ve topak kalmaması için iyice çırpıyoruz.
Muhallebi karışımını ocağa alıp karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde edene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Çikolata sos için süt, puding ve çikolata tencereye alınıyor ve ve tıpkı puding gibi hazırlanıyor.
Pişen keki fırından alıyoruz ve 1 çay bardağı soğuk süt ile her tarafını ıslatıyoruz.
Ardından soğuttuğumuz muhallebiyi kekin üzerine döküp spatula yardımıyla her tarafına yayıyoruz.
Son olarak muhallebinin üzerine pudingi gezdiriyoruz ve dolapta bir kaç saat beklettikten sonra servise sunuyoruz.
Afiyet olsun ;) 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments