Kıbrıs Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Kıbrıs Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





KIBRIS TATLISI
Malzemeler:
👉Taban Kısmı için:
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 pk kabartma tozu(üzerine birkaç damla limon suyu) 👉Kreması için:
1 lt(5 su bardağı süt)
1 su bardağı şeker 
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
👉Şerbeti için:
2 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
👉👉Yapılışı :
👉Taban kısmı için yumurta ve şeker iyice beyazlaşana kadar çırpılır. Sıvıyağ eklenir karıştırılır. Sırayla galeta unu, hindistancevizi, ceviz ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Karışım yağladığımız tepsiye dökülerek 180 derecelik fırında pişirilir.
👉Krema için süt,şeker, un ve nişasta tencereye alınır, tel çırpıcı ile iyice karıştırılır ve ocağa alınır, kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir. Vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır.
👉Şerbeti için şeker ve su ocağa alınır ve kaynatılır. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra limon suyu eklenerek ocağın altı kapatılır. (Şerbetin soğuk olarak dökülmesi gerektiğinden ilk önce şerbetin hazırlanıp soğutulması gerekir.)
👉 Kekin ilk sıcağı gittikten sonra soğuk şerbet kekin her tarafına eşit gelecek şekilde dökülür. Kek soğuduktan sonra, krema hazırlanır ve sıcakken soğuk kekin üzerine yayılır. Servis yapmadan önce buzdolabında iyice soğutulur. Bol hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments