Sponsorlu Bağlantılar
LİMON SOSLU KEK➰
➖Keki için➖
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
➖Limon sosu için➖
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta.
➖HAZIRLANIŞI➖
Keki için;yumurta, şeker ve vanilya şeker eriyene kadar mikser ile iyice çırpılır.Süt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesi eklenerek tekrar çırpılır.En son elenen un ile kabartma tozu eklenir ve çırpılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür. Tepsi hafifçe sallanarak hamurun eşit şekilde yayılması sağlanır.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu sırada limon sosu hazırlanır; pudra şekeri ile limon suyu mikser ile iyice çırpılır.Sür ile nişasta eklenerek kaynayana kadar pişirilir. Kek fırından çıkınca ters çevrilir ve uzunlamasına ikiye kesilir . Birinci kata soğuyan sostan sürülür. İkinci kek birinci kekin üzerine konulur ve bu kek de soslanır. İsterseniz sostan kenarlarına da sürebilirsiniz. Arzuya göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun☺️
NOT:Baton kalıp ya da kek kalıbı kullanırsanız daha güzel sonuç alırsınız. Daha dolgun görünecektir. . 'ya tesekkurler.
➖Keki için➖
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
➖Limon sosu için➖
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı süt
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta.
➖HAZIRLANIŞI➖
Keki için;yumurta, şeker ve vanilya şeker eriyene kadar mikser ile iyice çırpılır.Süt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesi eklenerek tekrar çırpılır.En son elenen un ile kabartma tozu eklenir ve çırpılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür. Tepsi hafifçe sallanarak hamurun eşit şekilde yayılması sağlanır.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu sırada limon sosu hazırlanır; pudra şekeri ile limon suyu mikser ile iyice çırpılır.Sür ile nişasta eklenerek kaynayana kadar pişirilir. Kek fırından çıkınca ters çevrilir ve uzunlamasına ikiye kesilir . Birinci kata soğuyan sostan sürülür. İkinci kek birinci kekin üzerine konulur ve bu kek de soslanır. İsterseniz sostan kenarlarına da sürebilirsiniz. Arzuya göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun☺️
NOT:Baton kalıp ya da kek kalıbı kullanırsanız daha güzel sonuç alırsınız. Daha dolgun görünecektir. . 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments