ÜÇ KATLI ISLAK KEK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

ÜÇ KATLI ISLAK KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





ÜÇ KATLI ISLAK KEK➰
➖KEKİ İÇİN➖
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un(2-3 su bardağı arası)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
➖SOSU İÇİN➖
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
➖ARASI İÇİN➖
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
➖ÜZERİ İÇİN➖
1 paket çikolata sosu
Süt (çikolata sosu paketinin arkasındaki ölçüye göre)
80 gr,bitterçikolata
▪️HAZIRLANIŞI▪️
➖SOS İÇİN➖Tüm malzeme tencereye alınır. Kaynayana kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır..Bu sırada kek hazırlanır.
Yumurta, şeker ve vanilya köpürene kadar çırpılır. Sıvı malzemeler eklenip karıştırılır.kabartma tozu ,un ve kakao da eklenerek son kez çırpılır. Yağlı tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. İlk sıcağı geçen keke eşit aralıklarla kurşun kalemin arkası ile delikler açılıp dilimlenir.Sos üzerine dökülür..Kremşanti ile süt çırpılır. Kremşanti kekin üzerine sürülüp 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirilir...Çikolata sosu pişilirir. Ocaktan alındıktan sonra bitter çikolata , çikolata sosuna eklenip eriyene kadar karıştırılır..Sos ılıdıktan sonra kremşantili kekin üzerine dökükerek en az 3 saat buzdolabında dinlendirilir.Daha sonra arzuya göre süslenir ve servis edilir. Afiyet olsun🤗
NOT:40*27 dikdörtgen borcam kullandım rabiasultansuna'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments