Limon Soslu Pamuk Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mart 2019 Salı

Limon Soslu Pamuk Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
LİMON SOSLU PAMUK PASTA
👉🏻4adet büyük boy yumurta,oda sıcaklığında .
1buçuk su bardak şeker,bardak ölçümüz 200ml.
1çay bardak sıvıyağ bardak ölçümüz 100ml.
1çay bardak ılık su.
1paket vanilya.
2paket kabartma tozu.
2su bardak nişasta,buğday.
1buçuk su bardak un.





Üzeri için.
2 buçuk su bardak oda sıcaklığında süt.
Kreması için.
4su bardak süt.
Yarım su bardak şeker.
2dolu yemek kaşık nişasta.
3dolu yemek kaşık un.
1p,vanilya.
3dolu yemek kaşık labne
Sosu için
Sos sıvıları toplamda 2 su bardak kadar olacak (bardak ölçümüz 200ml)
1adet orta boy portakal
2adet orta boy limon
1su bardak su
Yarım su bardak şeker
2dolu yemek kaşık nişasta .
1silme çay kaşık zerdeçal 
1tatlı kaşık tereyağı
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋
Yumurtalar ve şeker mikserin yüksek devrinde iyice köpürecek dek çırpılır .
Sıvıyağı suyu ekleyip tekrar çırpılır .
Nişastası unu vanilya ve kabartma tozları katılıp tekrardan çırpılır.
Yağlanmış tepsiye dökülür .
Tepsi tezgah üzerine bir kaç kez vurulur,hava kabarcıkları çıksın iyice kabarsın diye.
180 d,fansız ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir .
Kürdanla test edilir .
Fırından çıkarttıktan sonra on dakika beklettikten sonra kaşıkla her yerine eşit bir şekilde sütü dökülür .
Kreması için tencereye süt,şeker,nişasta ve un konur.
Devamlı çırparak kaynama noktasına getirilip vanilyalı eklenir karıştırılıp kapatılır .
Ara ara karıştırarak ılımaya bırakılır .
Labneyi ekleyip blendirin yüksek devrinde 3-4 dakika kadar pürüzsüz hale gelene dek vurulur.
Kekin üzerine dökülüp iyice yayılır,dolaba bekletilir.
Sos için portakal limon suyu sıkılır,suyu eklenip nişasta,zerdeçalı kattıktan sonra devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirilir.
Tereyağını ekleyip kapatılır.
Kremanın üzerine döküp yayılır .
Dolapta 2-3 saat beklettikten sonra hazırdır..hacerinmutfagi'na tesekkurle.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments