MAYALI POFUDUK POĞAÇA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

MAYALI POFUDUK POĞAÇA

Sponsorlu Bağlantılar





MAYALI POFUDUK POĞAÇA TARİFİ
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket yaş maya 
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Nasıl yapılır?
Oda sıcaklığında beklemiş mayanızı ılık süt ve suyunuzu derin bir kapta karıştırın. Tezgahta yapacaksanız kabınızın altına kalın bir havlu koyabilirsiniz. Hamurun mayalanması için soğuktan uzak durması gerekir. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyin. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Ardından yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu birden doldurmuyoruz ki ayarını kaçırmayalım. Yaklaşık 20 dakika yoğuracağız. Kulak memesinden bir tık daha yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Hamurumuzun üzerini nemli bezle kapatıp yine oda sıcaklığında beklemeye alıyoruz. 1 saat mayalanmalı. Hamurunuz koyduğunuz halinden neredeyse 2 kat fazla görünmelidir. Mayalanma işlemi bitince eşit yuvarlaklar şeklinde yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Dizme işleminden sonra 10 dakikada bu şekilde mayalanması için fırsat verin. Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 dakikalık fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp bir derin bir tabağa dizin. Hava alacak şekilde üzerini örtü ile örtebilirsiniz. Yalnız hava almasına dikkat edin terleme yapmasın. Hazırladığınız poğaçanın içine kaşar peynir ve salatalık dilimleri koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...lezizsunumlarim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments