Muhallebili Kadayıf
Sponsorlu Bağlantılar
250 gr kadayıfİki çorba kaşı tereyağı
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
İki çorba kaşı nişasta
Bir adet yumurta
25 gr tereyağı
Bir paket vanilya
Şerbeti için
İki su bardağı toz şeker
Üç su bardağı su
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alalım ve kaynamaya Başladıktan 10 dakika sonra altını kapatın. Ayrı bir tencerenin içinde sütü şekeri nişastayı yumurtayla önce çok iyi karıştırın Ve ocağa alın muhallebimiz kaynayarak kıvam bulduktan sonra içine tereyağına ekleyelim ve altını kapatalım. Tereyağına tavada biraz eğitim ne kadayıfın üzerine dökün eliniz ne tereyağına kadayıfı iyice yedirin ısıya dayanıklı küçük hasta ileri veya muffin kalıplarına ya anladığımız Kadayıfları taban ve duvar olacak şekilde kalıplara yerleştirelim ne çok ince ne de çok fazla kalın olacak şekilde dizmeyelim hazırladığımız muhallebiden iki çorba kaşı muhallebi koyalım bütün muffin kalıplarına bu şekilde muhallebi yerleştirelim tekrar üzerini yağladığınız kadayıflı muhallebinin üzerini kapatalım ve bir yemek kaşının sırtıyla sarkan fazla duran kadayıf en hafif bastırarak toplayalım çok fazla bastırmamaya dikkat edin yoksa muhallebi dışarı fışkırır önceden ısınmış 200 derecelik fırına altüst güzelce kızarana kadarFırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti sıcak kadayıfların üzerine dökelim şerbetini hemen çekecektir yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments