Pandispanya - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Mart 2019 Pazar

Pandispanya

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Pandispanya 📣
👉🏻24 cm yuvarlak kalıp için 👈🏻 25cm de olur 🤗
10 adet yumurta.
2 su bardağı toz şeker.
1 küçük çay bardağı sıcak su.
2 su bardağı un.
1 su bardağı nişasta.
2 paket kabartma tozu.
2 paket vanilya.
1 y.k kaşığı limon suyu
Hazırlanışı 🍰
Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısı ayırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken sarının ve akın hiç bir şekilde bir birine karışmaması 👍 yumurta beyazımızı çırpmaya başlıyoruz rengi değişmeye başladığı anda bir tatlı kaşığı limon suyumuzu ve şekerimizin yarısını ekleyerek kar gibi olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Şimdi sıra sarılarına geldi 😊 yumurta sarılarımızın üzerine kalan şekerimizi ve bir çay bardağı sıcak suyu ekliyoruz yine köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Bu arada un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz en az iki defa eliyoruz. 
Çırptığımız yumurta sarısını geniş bir kaba alıp üzerine yumurta beyazının bir kısmını ve unun da üç de biri kadarını alarak dairesel hareketlerle karıştırıyoruz. Bu işlemi en az üç seferde tamamlıyoruz. Kalıbımızın altını yağlı kağıt ile ceviriyoruz. Ben kenarlarında yağlı kağıt kesip çerçeve haline getiriyorum hikayemde paylaşmıştım. Pandispanya karışımımızı kalıbımıza alıyoruz hava kabarcığı kalmasın diye tezgaha bir iki defa hafifçe vuruyorum. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına vererek en az 40,45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız pandispanyamızı tel ızgara üzerine ters çevirerek bu şekilde soğumasını bekliyoruz. 🤗
Lütfen fırından çıkarmakta acele etmeyin🙏🏻 en az 40 -45 dakika fırında kalmış olsun.eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments