Sponsorlu Bağlantılar
Patatesli Rulo Börek
MALZEMELER
125 gr tereyağı
1 çay sıvı yağı
1 yumurta sarısı (beyazı kenerı için kullanılacak)
3 yk yoğurt
2 yk nişasta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı limon suyu
3 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
4 tane orta boy patates
1 küp doğranmış kırmızı biber
1 küp doğranmış yeşil biber
5 dal doğranmış maydanos
7.8 dal dereotu
tuz,karabiber,pulbiber
kenarı için:yumurta akı ve susamı
Hazırlanışı: -Yoğurma kabına oda ısısında erimiş tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu ekleyip çırpalım. -Buğday nişastası, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
-Hamurun üzerine streç film ile örtüp 20 dk dinlenmeye bırakalım.
İÇ HARCI İÇİN: Karıştırma kabına haşlamış olduğumuz patatesi, dereotu, maydanoz, doğranmış yeşil ve kırmızı biber, karabiber, sıvıyağ, pulbiber ve yeteri kadar tuzu ekleyip karıştıralım. -Hamurumuzu ste film üzerinde inçe bir şekilde açalım. Üzerine iç harcımızı alıp yayalım ve rulo şeklinde saralım.
-Hamurumuzu 2 saat derin dondurucuda bekletelim.
Süre sonunda hamuru dilimleyerek kenarlarını önce yumurta akına , ardından da kavrulmuş susama batıralım. Pişirme kağıdı şeritliğinin tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
Kıyır kıyır, patatesli rulolarımız servise hazır. Yapıp deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments