Sponsorlu Bağlantılar
Portakal aromalı güzel kabaran ve içi yumuşacık olan kokusu ve dokusu ile çok beğeneceğiniz bir tarif. (Bardak ölçüsü 200 ml)
🥧4 yumurta (oda ısısında)
🥧1 su bardağı şeker
🥧1 su bardagi süt 🥧1 paket toz krem santi
🥧1 su bardağı sıvıyağı
🥧1 kabartma tozu
🥧2 vanilya
🥧1 portakal kabuğu rendesi 🥧1 portakalın suyu 🥧 3 su bardağı un
🍫sosu için: 200 gram çikolata, 2 kasik Nutella, yarım paket krema
Kekin yapılışı 👉🏻
1. Oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri, vanilya şekerini iyice çırpalım krem haline gelene kadar.
2. Sonrasında yağı, sütü, toz krem şantı, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ekleyelim.
4. Bütün malzemeyi güzelce çırpalım.
5. Sonra eleyerek ununu ve kabartma tozunu ekleyelim.
6. Sonrasında kek kalıbına iyice yağlayalım (yapışmaması için) ve harı düküp onçeden ısınmış fırında 170 derecede üstlü altlı pişirelim
7.Kek soğuduktan sonra üstüne çıkolata sosu dökelim. Sos için kremayı ısıtalım ve sonra çıkolatayı ilave edip eritelim ve iyice karıştıralım ve kekin üstüne dökelim 👍🏼 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments