Sponsorlu Bağlantılar
Tam kıvamında çilek soslu cheesekek tarifi 🍓🍓 Tabanı için👉🏻
🥧2 paket burçak bisküvi, yada 1 paket bastogne koekjes. 🥧1 kaşık reçel 🥧Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Sosu için 👉🏻
🍧250 gram mascarpone 🍧250 gram labne (mascarpone kullanmayacaksaniz yerine 500 gram labne peyniri de kullanabilirsiniz) 🍧200 gram sıvı krema
🍧1 su bardağı şeker
🍧1 su bardağı yoğurt * 3 tane yumurta
🍧2 yemek kaşığı un
🍧3 yemek kaşığı nişasta
🍧2 paket vanilya
Üstü için:👉🏻
🍓1 dolu kase çilek 🍓4 kaşık şeker 🍓yarım su bardağı su 🍓2 -3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
🍓1 vanilya şekeri
Çilek soslu cheesekek yapılışı 👉🏻
Öncelikle tabanını hazırlayalım. Bunun için bir kaba makineden geçmiş bisküvileri, eritilmiş tereyağını ve bir kaşık reçel ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra 27 cm olan kelepçeli kalıba karışımı dökelim ve üzerine iyice bastırarak ezelim ve ince bir katman elde edelim. Tabanın ilk katmanı olan bu katmanı buz dolabında yarım saat kadar dinlendirelim.
Bu sırada labne peynirini, mascarponeyi, yoğurtu ve kremayı iyice çırpalım. Daha sonra, şeker, vanilya şekerini, 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı unu ilave edelim ve 2-3 dakika daha çırpalım. Sonrasında teker teker yumurtaları ilave edip yine çırpalım.
Buzdolabından kalıbı çıkartalım ve hazırladığımız karışımı bu kalıba dökelim. Karışımı kalıba döktükten sonra kalıbı alüminyum folyo ile saralım kenarları kararmaması için. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 50-60 dakika arası pişirelim. Fırının alt bölümüne de yarıya kadar su dolmuş bir borcam yerleştirmeyi unutmayın. Bu sayede kurumadan daha nemli ve pofuduk bir taban elde edebiliriz.
Çilek sosu için: çilek ve şekeri bir tencereye alıp pişirelim. Sonra blenderdan geçirelim.
Nişastayı suyla (soğuk su ) açıp hızlı hızlı karıştırarak sosa ekledim. Bünün içine vanilya ekleyip kaynatalım ve altını kapatalım.
Pişen keki fırından çıkaralım ve ılımaya bırakalım. 30 dakika sonra hazırladığımız sosunu dökelim(soğuk olacak) 3–4 Saat buzdolabında bekletip servise sunabiliriz. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments