Sponsorlu Bağlantılar
Portakal soslu irmik tatlısı 🍊1 litre süt
🍊9 yemek kaşığı irmik
🍊1 su bardağı şeker
🍊1 paket vanilya şekeri
🍊1 yemek kaşığı tereyağ(isteğe bağlı)
🍊isteğe göre portakal rendesi
Sosu için;
🍊2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (yada hazır paketten ) 🍊2 yemek kaşığı nişasta
🍊3 yemek kaşığı şeker
🍊1 vanilya şekeri
Portakal soslu irmik tatlısı
1. Tencereye 1 litre sütü, şekeri, irmiki vanilyayı, isteğe göre portakal kabuğunu alalım. Koyulaşana kadar pişirelim. İrmiğin kabarması gerekiyor.
2. Şimdi tereyağını ekleyelim.
3. Pişince altını kapatalım.
4. Tart kalıbımızı ıslatalım tatlının kalıbdan kolay çıkması için. Şimdi kalıbımıza dökelim.
5. Soğumasını bekleyelim ve buzdolabına kaldıralım en az 4 saat.
6. Servise 1-2 saat önce portakal sosunu hazırlayalım.
7. Portakal suyunu (süzülmüş olacak), şekeri, vanilya şekerini ve nişastayı küçük bir tencerede karıştıralım. Jöle kıvamına gelene kadar pişirelim.
8. Sosun ilk sıcağı çıktıktan sonra tatlının üzerine dökelim. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments