Sponsorlu Bağlantılar
KIBRIS TATLISI
keki için :
3 yumurta ( oda ısısında )
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi +1 yemek kaşığı h.cevizi
Yarım su bardağı galeta unu +1 yemek kaşığı galeta unu
1 vanilya
1 kabartma tozu
Şerbeti için :
2 su bardağı su
1. 5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Kreması için :
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 poşet sade kremşanti
Üstü için : h.cevizi
Hazırlanışı
Once Şerbetini hazırlayalım ki soğusun 😉 su ve şeker kaynayinca, altını kısalım ve kısık ateşte 10 dk kaynasin. .içine vanilyasını atalım ve karıştırıp ocaktan alıp soğutalım. Ilıyınca ben dolaba koydum 😊şimdi kekine geçelim 😉
Yumurtalarla şekeri iyice çırpalım.sonra yağı ekleyip devam edelim. Bu işlemi mikserle yaptım 😊sonra Mikser bırakıp el çırpıcısıyla devam ettim. Sırasıyla tüm malzemeleri çırparak ekleyelim ve yağladığımız tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 -20 dk arası kontrollü bir şekilde pişirelim. 👉içinde un yok, çabuk pişiyor ☝ ..sonra çıkarıp 5 dk.kadar bekletip keki kürdanla delip şerbeti gezdirelim 😊. .şimdi bu dinlenirken , kremayı yapalım 😉 Sütün içine santi hariç hepsini koyup karıştıralım ve ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca üstüne toz şantiyi ekleyip güzelce karıştıralım. Krema da hazır. Bunu ılık tatlının üstüne döküp yayalım. Üstüne de h.cevizi serpip dinlenmeye bırakalım 😊 misler gibi tatlımız hazırr 😉 afiyetler olsun 😊 denemeyen kalmasın 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments