Sponsorlu Bağlantılar
Tam Tutan Tavuk Göğsü
malzemeler
* 125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 lt süt
* 1 paket vanilya
Yalancı tavuk göğsü tarifinin yapılışı
1. Un yağla pembeleşene kadar kavrulalım.
2. Üzerine süt, şeker ilave ederek koyulaşana kadar iyice çırpalım. (Tavuk göğsünün altı kapmaması için hızlıca çırpın)
3. Koyulaştığını çırpmakta zorlandığınızdan anlarsınız.
4. Pişmiş tavuk göğsünü ocaktan alalım.
5. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle çırpalım ki hem pürüzsüz hem de sakız kıvamında olsun.
6. Bir borcam yada başka bir kab alalım. Bunu hafif ıslatalım.
7. Tavuk göğsünü ıslatılmış kaba dökelim.
8. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim.
9. Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp soğumaya bırakılır. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments