Sponsorlu Bağlantılar
Deniz Dalgası Tatlısı (Şahane) Tarifi'nin Malzemeleri
Şerbeti için
2 su bardağı şeker2 buçuk su bardağı suİnce bir dilim limon
Hamuru için;
125 gr tereyağı1 çay bardağı irmik1 buçuk çay bardağı un1 çay bardağı fındık tozu1 yemek kaşığı tahin1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 adet yumurtaDeniz Dalgası Tatlısı (Şahane) Tarifi'nin Yapılışı
Farklı bir sunum yapmak isteyenlere hem lezzeti hem görseli şahane 👌 Fındıklı deniz dalgası tatlısı tam bir davet tatlısıdır garantili tam ölçülü mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum 👍
Buyurun yapımına geçelim 📝
İlk olarak şekeri suyu ve limon dilimini tencereye koyup ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonra dakika tutup 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.Hamuru için uygun bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın daha sonra unu dikkatli şekilde ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin (bende 1 buçuk çay bardağı un tam dek geldi sizde dek gelmezse un ilavesi yapabilirsiniz )
Daha sonra hamurdan cevizden biraz küçük parçalar kopararak yuvarlayıp hazır edin.Elinize hamurun birini alıp hafif yassıltın ve çay bardağı ile resimde gösterdiğim gibi sekil verin.Yağlanmış fırın kabına dizip önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında bar gibi kızarana dek kontrollü pişirin.Yaklaşık 30 – 35 dakika pişen tatlımızın ilk sıcaklığının çıkması için 3. dk bekleyip soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.Üzerini kapatıp 1 saat şerbetin çekmesini bekleyin. Daha sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments