Sponsorlu Bağlantılar
Havuçlu Üzümlü Tarçınlı Kek Tarifi'nin Malzemeleri3 yumurta1, 5 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt2 paket hamur kabartma tozu1 tatlı kaşığı tarçın1 çay bardağı kuru üzüm2 tane havuç( rendenin ince kısmında rendelenmiş)3, 5 su bardağı unHavuçlu Üzümlü Tarçınlı Kek Tarifi'nin YapılışıYumurta ve şekeri köpürünceye kadar
çırpın. Sonra sırasıyla süt, sıvı yağ, rendelenmiş havuç üzüm ve tarçını katıp karıştırın.Unu ve hamur kabartma tozunu eleyip hazırladığımız harcın içine katıp iyice karıştırın.Hamuru yağladığımız kalıbın içine döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir bıçak batırın bıçak hamurlu çıkıyorsa pişmemiştir biraz daha kızarsın. Kekiniz piştikten sonra servis yapabilirsiniz. . Afiyet Olsun. :) 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments