Tam Tutan Fırın Sütlaç - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mart 2019 Salı

Tam Tutan Fırın Sütlaç

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





TARIF
2 lt. süt
2 su b. toz şeker
7 çorba k. pirinç
2 pk. vanilya
2 yumurta sarısı
3 çorba k. nişasta
HAZIRLANIŞ:
Sütü ve toz şeker
büyük bir çelik tencereye döküyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Ara ara çırpma teliyle karıştırıyoruz. Pirinci yıkıyoruz ve ayrı bir tencerede haşlıyoruz. Şekeri eriyince sütün içine vanilyayı koyuyoruz. Bir taşım kaynayınca, iyice suyunu çekmiş olan haşlanmış pirinci de koyuyoruz. Karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Bir kaseye yumurta sarılarını ayırıyoruz. Üzerine nişasta koyuyoruz. Biraz da su ilave ederek çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ayran kıvamına getiriyoruz. Bu karışımı yavaş yavaş tencereye dökerken bir yandan da karıştırıyoruz. Kıvamı ortaya çıkıp kaynayınca, küçük güveç kaplarına sütlacı paylaştırıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Güveç kaplarının boyunun yarısına gelecek kadar soğuk su döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, eğer fırının turbo ve üst pişirme ayarı varsa o ayarda, yoksa normal ayarda üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişince fırından dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.turkan_oktay'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments